• 1400/03/16
  • - تعداد بازدید: 22
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده علوم توانبخشی شیرا

آموزش یکپارچگی شنیداری (Auditory Integration Training)

آموزش یکپارچگی شنیداری (AIT) نوعی آموزش تقویت شنوایی است که در درمان برخی اختلالات ورودی حسی نظیر اوتیسم، اختلال بیش فعالی ـ نقص توجهی ، ناتوانی در خواندن ، ناتوانی های یادگیری ، نقایص زبانی ، اختلال پردازش شنوایی مرکزی و موارد حساسیت بیش از حد نسبت به صدا کاربرد دارد.

آموزش یکپارچگی شنیداری (AIT) نوعی آموزش تقویت شنوایی است که در درمان برخی اختلالات ورودی حسی نظیر اوتیسم، اختلال بیش فعالی ـ نقص توجهی، ناتوانی در خواندن، ناتوانی های یادگیری، نقایص زبانی، اختلال پردازش شنوایی مرکزی و موارد حساسیت بیش از حد نسبت به صدا کاربرد دارد. در بسیاری موارد، شنوایی این افراد، نامنظم، نامتقارن، بسیار حساس و غیر طبیعی است. نواحی و سلول هایی در مغز وجود دارند که با فرکانس ها و شدت های مختلف تحریک می شوند. در صورتی که این اصوات به طور مناسبی به سیستم شنوایی راه پیدا نکنند، سلول های مغزی به درستی تحریک نخواهند شد و این امر به نوبه خود بر پردازش ورودی حسی تاثیرگذار خواهد بود. به عبارت دیگر، با ورودی نادرست، فرد خروجی نادرست و بازخورد ناقصی خواهد داشت.

AIT، تکنیکی برای افزایش کارایی و هنجار نمودن سیستم دریافت شنوایی (گوش و مغز)، با کاهش حساسیت بیش از حد و کاهش اوج و فرودهای شنوایی موجود در ادیوگرام است. این تکنیک، ورودی ـ خروجی حسی و بازخورد سیستم را بهبود می بخشد و بطور مستقیم در بهبود توانایی گوش دادن، توجه، توانایی های شناختی، رفتار و مهارت های اجتماعی موثر است. طی جلسات درمانی، فرد به نوعی موسیقی گوش می دهد که توسط یک دستگاه الکترونیک تغییراتی در آن ایجاد شده است. این دستگاه، با توجه به وضعیت شنوایی فرد (ادیوگرام)، بین اصوات از جنبه فرکانس های بالا و پایین و همچنین شدت های کم و زیاد به صورت اتفاقی عمل کرده و از فیلترهایی برای حذف فرکانس های ویژه ای که در آن شنوایی بسیار حساس و دردناک یا حساسیت آن کاهش یافته است استفاده می کند. برنامه درمانی شامل 20 جلسه 30 دقیقه ای است که در آن فرد طی 10 روز متوالی، روزانه دو جلسه 30 دقیقه ای با حداقل فاصله 3 ساعت بین جلسات، تحت درمان قرار می گیرد.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار کتابخانه
  • کد خبری : 42467
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید