دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
کم شنوایی ناگهانی و استرس
کم شنوایی ناگهانی (Sudden Hearing Loss) به کاهش شنوایی حسی -عصبی که طی چند ساعت تا چند روز رخ داده و شدت آن از میزان خفیف تا عمیق متغیر می باشد، گفته می شود.
کم شنوایی ناگهانی (Sudden Hearing Loss) به کاهش شنوایی حسی -عصبی که طی چند ساعت تا چند روز رخ داده و شدت آن از میزان خفیف تا عمیق متغیر می باشد، گفته می شود. مواردی مانند علل عفونی، آترواسکلروتیک، بیماری های خودایمنی و اتوتوکسیسیتی در سبب شناسی این بیماری مطرح شده است. علاوه بر موارد ذکر شده، عواملی دیگری نیز در بروز آن مطرح است که می توان به استرس اشاره نمود. استرس می تواند به صورت محرک شروع یا تشدید علائم عمل کند.
با توجه به این که هیجانات شدید با ترشح هورمون ها و مواد مختلف باعث تنگی جدار عروق و کاهش جریان خون در بافت ها می شوند، در گوش داخلی نیز کاهش جریان خون موجب تخریب سلول های مویی حلزون شنوایی و یا آسیب به عصب می گردد. استرس های مختلف جسمی و روانی از طریق تحریک سیستم اعصاب سمپاتیک و تداخل آن با سیستم نروآندوکرین و سیستم ایمنی گوش داخلی و مسیر های عصبی آن، می توانند موجب بروز وزوز گوش، سرگیجه و کم شنوایی شوند.
به نظر محققان، استفاده از رژیم های غذایی پرنمک و حاوی اسیدهای چرب اشباع و بالا بودن سطح استرس های روحی و روانــــــی می تواند از علل احتمالی این نوع کاهش شنوایی در ایران باشد. با توجه به نقش خود آگاهی فردی و آموزش مهارت های زندگی به منظور کنترل هیجانات، شاید بتواند تا حدی از وقوع این عارضه پیشگیری نمود.
نظر دهید