دانشکده علوم توانبخشی شیراز
کاربرد کفش و کفی ها در درمان خار پاشنه
خار پاشنه زایده ای استخوانی ست که در پاشنه ی پا ایجاد می شود و یکی از شایع ترین علل بروز درد در پاشنه ی پا است.
خار پاشنه زایده ای استخوانی ست که در پاشنه ی پا ایجاد می شود و یکی از شایع ترین علل بروز درد در پاشنه ی پا است. در این عارضه در محل اتصال فاشیای پلانتار با استخوان پاشنه یک زائده ی استخوانی ساخته می شود. فاشیای پلانتار از استخوان پاشنه تا انگشتان کشیده شده و قوس کف پا را ایجاد می کند و به حفظ ثبات پا کمک می کند. در صورتی که با گذشت زمان و به دفعات مکرر به فاشیای پلانتار فشار وارد شود، خار استخوانی در پاشنه ایجاد می شود. خار پاشنه با رسوب کلسیم در سطح پایینی استخوان پاشنه ساخته می شود. این فرایند معمولا چند ماه طول می کشد و با تغییر شکل در عضلات پا، کشش فاشیای پلانتار و پاره شدن مکرر غشای پوشاننده ی استخوان پاشنه ایجاد می شود.
این عارضه در بین دوندگان و کسانی که ورزشهای پرشی انجام می دهند شایع تر است. خار پاشنه همچنین بر اثر الگوی غلط راه رفتن فرد، دویدن و راه رفتن بر سطوح سخت، پوشیدن کفش های نامناسب، اضافه وزن، داشتن کف پای صاف و دیابت ایجاد شود.
درد ناشی از خار پاشنه با به فرو رفتن چاقو یا سوزن در پا تشبیه کرده اند. افراد دچار خار پاشنه اغلب از درد زیاد پا در آغاز ایستادن (پس از استراحت طولانی) گله دارند. عمده ترین درمان های غیرجراحی خار پاشنه شامل تمرینات کششی، استفاده از کفش مناسب، استفاده از کفی مناسب درون کفش، استفاده از اسپلینت برای شب و فیزیوتراپی است.
حمایت از تمامی قوس های پا، درد ناشی از خار پاشنه را کاهش می دهد. کفی طبی یکی از درمان های ضروری درمان خار پاشنه است. این کفی باید از جنس فوم و مطابق شکل پای فرد ساخته شود تا بتواند قوس پای فرد را اصلاح کند و فشار را از روی ناحیه پاشنه کاهش دهد. کفش نیز برای درمان خار پاشنه تجویز می شود. این کفش ها باید قوس مناسبی برای حمایت و محافظت از قوس طولی پا داشته باشد. بیش از 90 درصد افراد در اثر درمان های غیر جراحی بهبود پیدا می کنند، اما در صورت عدم بهبود، از درمان جراحی استفاده می شود.
نظر دهید