• 1399/11/19

چگونه کودکم را تشویق به برقراری ارتباط کلامی-غیرکلامی کنم

چگونه کودکم را تشویق به برقراری ارتباط (کلامی – غیرکلامی) کنم؟ (ویژه ی کودکان کمتر از 3 سال)

1-    یک غذای خوشمزه را جلوی کودک بخورید بدون اینکه به او تعارف کنید.

2-    یک اسباب بازی کوکی را کوک کنید، بگذارید کار کند و کوکش تمام شود، سپس ان را به کودک بدهید.

3-    مکعب های بازی را یکی یکی به کودک بدهید تا داخل یک قوطی بیندازد. بعد به جای مکعب، عکسی از یک اسباب بازی کوچک به او بدهید تا داخل قوطی بیندازد.

4-    یک بازی اشنا را شروع کنید و تا زمانی که کودک اظهار رضایت کند، بازی را ادامه دهید. سپس صبر کنید و منتظر، به کودک نگاه کنید. با یک جمله او را تشویق به حرف زدن کنید: "چی میخواهی؟"

5-    یک جعبه بادکنک را باز کنید، چند تا از بادکنک ها را باد کنید، سپس در جعبه را محکم ببندید و آن را به کودک بدهید.

6-    یک بادکنک را باد کنید و بگذارید باد ان خارج شود. سپس بادکنک خالی را به کودک بدهید.

7-    خوراکی یا غذایی را که کودک دوست دارد، نزدیک دهانش نگه دارید و به او اجازه ندهید که آن را بخورد.

8-    یک اسباب بازی یا غذای دلخواه را در یک جعبه شفاف با در محکم بگذارید به طوری که نتواند آن را باز کند. جعبه را به کودک بدهید و صبر کنید.

9-    دست کودک را داخل یک ماده سرد یا چسبناک مانند بستنی یا ژله بگذارید.

10-یک توپ را به سمت کودک قل دهید. پس از چند بار قل دادن، آن را با یک ماشین یا یک اسباب بازی چرخ دار دیگر عوض کنید.

11-یک اسباب بازی را که تولید صدا میکند، در یک کیسه بگذارید، کیسه را تکان دهید و آن را به کودک بدهید.

12-یک اسباب بازی جدید برای کودک بیاورید یا یک عمل خنده دار یا غیر معمول را شروع کنید (مثل گذاشتن دماغ دلقک یا قیافه عجیب و غریب به خود گرفتن). منتظر بمانید تا کودک کاری انجام دهد. پس از آن، عمل کودک را در یک قالب زبانی درآورید "تو فکر میکنی که دماغ من خنده داره؟" یا "فکر میکنی شکل قورباغه شدم؟"

13به کودک کمتر از حد معمول توجه کنید، بازی را ترک کنید یا پشت خود را به او کنید، صبر کنید تا کودک تلاش کند توجه شما را جلب کند.

14-کنترل اتاق را برای چند دقیقه به کودک بسپارید. صبر کنید تا کودک، توجه شما را به سمت شئی که دوست دارد، هدایت کند.