• 1400/02/29

اگر فشارخون بالا دارید از ورزش های آبی غافل نشوید!

فشارخون بالا یک عارضه بسیار شایع بوده که با خطر مرگ و میر ناشی از مشکلات قلبی- عروقی ارتباط دارد. مطالعات علمی نشان می دهد فعالیت های ورزشی و فیزیکی موجب کاهش حاد و مزمن فشارخون می گردد. لذا تمرینات فیزیکی منظم جهت پیشگیری و درمان این عارضه توصیه می گردد. تمرینات متنوعی در این زمینه پیشنهاد شده که شامل پیاده روی، دوچرخه سواری، دویدن و تمرینات تقویتی می باشد. علاوه بر ورزشهای فوق، تمرین در آب نیز فواید مهمی برای بهبود وضعیت و عملکرد قلبی-عروقی و عضلانی دارد. نتایج مطالعات نشان می دهد بعد از 2 هفته تمرین در آب، تقریبا 8/12 میلی متر جیوه کاهش در فشار خون سیستولیک/ دیاستولیک رخ می دهد. به علاوه غوطه وری در آب، شدت ورزش، دمای آب و وضعیت بدن حین انجام ورزش نیز می تواند بر پاسخ قلبی-عروقی تأثیرگذارباشد. استفاده از دمای 32-30 درجه می تواند موجب کاهش مقاومت عروق محیطی گردد. همچنین تسهیل بازگشت خون وریدی، کاهش رفلکسی ضربان قلب و فشارخون نیز از فواید تمرین در آب می باشد.

"دکتر فرحناز امامی" دکترای فیزیوتراپی، دانشکده علوم توانبخشی