• 1400/01/30

ارتباط بین توانمندی های حل مسأله و کاهش خستگی در بیماران ام اس

خستگی از علائم رایج در مبتلایان به ام اس می باشد که بروز آن باعث می شود فرد قادر به انجام فعالیتهای روزمره ی خود به شکل عادی نباشد چراکه توان و قدرت انجام فعالیتهای روزمره را ندارد. مهارت حل مسأله نیز از توانمندی های شناختی بسیار مهم بحساب می آید که مرتبط است با استراتژی های مقابله ای یا دفاعی فرد که او را قادر به پیش بینی چالش های فیزیکی و شناختی روزمره ای و برنامه ریزی برای حل آن چالش ها می سازد. در مطالعه ای که در دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گرفت مشخص شد مهارتهای شناختی مرتبط با حل مسأله در افراد مبتلا به ام اس می تواند «خستگی» در این افراد را کاهش دهند. در مطالعه یاد شده مشخص شد که در افراد با توانمندی بیشتر در زمینه مهارتهای حل مسأله، میزان خستگی به مراتب کمتر است نسبت به افرادی که از توانمندی های حل مسأله ای کمتری برخوردارند. بنابراین توصیه می شود که بعنوان یکی از راهکارهای محتمل در کاهش علائم خستگی در بیماران مبتلا به ام اس، استراتژی های مرتبط با تقویت مهارتهای حل مسأله به این بیماران آموخته شود. اینگونه مداخلات می تواند توسط متخصصان کاردرمانگر برای بیمار انجام پذیرد.

منبع

تهیه کننده: دکتر درخشان راد-عضو هیئت علمی گروه کاردرمانی دانشکده علوم توانبخشی شیراز