بازار کار فارغ‌ التحصیلان‌ رشته‌ فیزیوتراپی چگونه است؟

افرادی که در رشته فیزیوتراپی فارغ التحصیل می شوند می توانند در بیمارستان های دولتی و خصوصی، سازمان بهزیستی، هلال احمر و سازمان‌های مربوطه مشغول به کار و فعالیت شوند. فارغ التحصیلان در بخش خصوصی هم می‌توانند فعالیت کنند یا اینکه خودشان این مراکز را تاسیس کنند. با توجه به این نکته که گذراندن دوره دو ساله طرح جهت فارغ التحصیلان رشته فیزیوتراپی اختیاری می باشد و از طرفی شرط داشتن حداقل ۴ سال سابقه کار جهت دریافت پروانه مطب نیز برداشته شده است لذا فارغ التحصیلان این رشته می توانند به محض فراغت از تحصیل نسبت به تاسیس مطب خصوصی خود اقدام نمایند. شرط مهم موفقیت و تحصیل در این رشته علاقه مندی است زیرا این رشته ارتباط تنگاتنگی با بیماران و معلولان دارد و فرد باید دارای صبر و حوصله و علاقه به این کار باشد.
 درآمد و حقوق، بازار کار رشته فیزیوتراپی چگونه است؟

با توجه به اینکه در این رشته بمحض فارغ التحصیلی امکان تاسیس مطب خصوصی وجود دارداین رشته در مقایسه با بسیاری از رشته های دیگر پزشکی زود بازده تر می باشد. در بسیاری از رشته های پزشکی دانشجو پس از اتمام تحصلات باید بشکل اجباری دو سال طرح در مناطق محروم بگذراند که در رشته فیزیوتراپی اجباری برای گذران دوره طرح نیست. در صورت تمایل به انجام طرح نیز فیزیوتراپیست می تواند با دریافت نیاز به نیر از یکی از بیمارستان ها یا مراکز درمانی دوره طرح خود را با دریافت حقوق گذرانده و به کسب تجربه کاری بپردازد. علاوه بر امکان استخدام در مراکز دولتی و خصوصی بشکل تمام وقت یا پاره وقت فیزوتراپیست می تواند از مزایای دیدن خصوصی بیماران در منزل نیز بهره مند گردد ک این می تواند به درآمد نسبتا خوبی برای فیزیوتراپیست تبدیل گردد زیرا زمان انجام فیزیوتراپی در منزل حدود ۱ الی یک الی یک و نیم ساعت است و فیزوتراپیست می تواند تعداد زیادی بیمار را بشکل خصوصی در منزل بیمار ویزیت و درمان کند.
خلاقیت در هنر فیزیوتراپی نقش اساسی ایفا می کند بنابراین علی رغم تمام نکات گفته شده در آمد فرد نسبت مستقیمی با خلاقیت وی در درمان بیماران دارد.
آیا امکان ادامه تحصیل در رشته فیزیوتراپی در سایر کشورها وجود دارد؟
 
فیزیوتراپی در کشورهای طراز اول دنیا مانند کشورهای اروپایی و آمریکا بازار کار و اهمیت بسیار زیاد و روزافزونی دارد. با یک جستجوی ساده می توان لیست بلند بالای دانشگاههای طراز اول دنیا که امکان ادامه تحصیل در رشته فیزوتراپی درآنها وجود دارد را مشاهده کرد: فقط برای نمونه لیست برخی دانشگا های معتبر کشور آمریکا ذیلا اشاره خواهد شد:
دانشگاه‌های آمریکایی بسیاری اقدام به ارائه‌ی دروس مربوط به رشته‌ی تحصیلی فیزیوتراپی می‌کنند. از برترین دانشگاه‌های آمریکایی که امکان تحصیل در رشته‌ی فیزیوتراپی در آنها وجود دارد و دارای گروهی قوی از لحاظ علمی و کیفیت آموزشی در زمینه‌ی ارائه‌ی دروس این رشته هستند، عبارت هستند از: دانشگاه دلاوار( University of Delaware)، دانشگاه پیتزبورگ( University of Pittsburgh)، دانشگاه سوترن کالیفرنیا( University of Southern California)، دانشگاه واشینگتن در سنت لوییس( Washington University in St. Louis)، دانشگاه ایموری( Emory University)، دانشگاه نورث وسترن( Northwestern University)، دانشگاه لوا( University of Lowa)، دانشگاه دوک( Duke University)، دانشگاه فلوریدا( University of Florida)، دانشگاه میامی( University of Miami)، دانشگاه بوستون( Boston University)..
همین لیست در مورد بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان قابل مشاهده است.