نقشه سایت

دانشکده علوم توانبخشی شیراز از سال 1356 با نام مدرسه عالی فیزیوتراپی به عنوان بخشی از دانشکده پزشکی با هدف تربیت نیروی کاردان در رشته فیزیوتراپی به منظور انجام خدمات بهداشتی-درمانی در مراکز دولتی و خصوصی فعالیت خود را آغاز کرده و در سال 1357 اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی نمود.

به همت مسئولین دانشگاه و روسای محترم وقت، در سال 1367 مدرسه عالی فیزیوتراپی از تشکیلات دانشکده پزشکی مجزا و به عنوان دانشکده توانبخشی بصورت مستقل، در بلوار شهید چمران شیراز به فعالیت خود ادامه داد.

در حال حاضر این دانشکده دارای پنج رشته فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتار درمانی، شنوایی شناسی و اورتز و پروتز می باشد که رشته فیزیوتراپی دارای هر سه مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا می باشد.

ساختمان دانشکده علوم توانبخشی با مساحت 4000 متر مربع و زیربنای 3500 متر مربع در بلوار شهید چمران، خیابان ابیوردی یک واقع شده است و دارای 8 کلاس درس و سالن آمفی تئاتر با گنجایش 85 نفر، سالنهای عملی-تئوری (الکتروتراپی، تمرین درمانی، هیدروتراپی و مولاژ) و مرکز تحقیقات حرکت شناسی (مرکز تحقیقات مرحوم استاد دکتر محمدرضا قوانینی) می باشد.

کتابخانه این دانشکده (کتابخانه استاد دکتر بهروز کاظمی) دارای 205 متر مربع مساحت و بالغ بر 7694 جلد کتاب (انگلیسی و فارسی) است.

درمانگاه آموزشی-درمانی دانشکده توانبخشی با وسعت 250 مترمربع از مهرماه سال 1385 با هدف گسترش فیلدهای آموزشی بالینی دانشجویان فیزیوتراپی راه اندازی گردیده و در حال حاضر علاوه بر خدمات درمانی در حوزه های فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتار درمانی، یکی از فعالترین فیلدهای آموزشی دانشجویان این دانشکده می باشد. از ابتدای سال 93، شیفت عصر درمانگاه با حضور اساتید دانشکده در خدمت بیماران عزیز می باشد.

سیر تحول و رشد دانشکده

به همت مسئولین دانشگاه و روسای محترم وقت در سال 1367 مدرسه عالی فیزیوتراپی از تشكیلات دانشكده پزشكی مجزا و به عنوان دانشكده توانبخشی بصورت مستقل فعالیت خود را ادامه داد. در سال 1369 مقطع كارشناسی ارشد فیزیوتراپی را راه اندازی و اقدام به پذیرش دانشجو در این مقطع نمود. درمانگاه آموزشی-درمانی دانشكده توانبخشی با وسعت 250 متر مربع از مهرماه سال 1385 با هدف گسترش فیلدهای آموزشی بالینی دانشجویان فیزیوتراپی راه اندازی گردیده و در حال حاضر علاوه بر خدمات درمانی در حوزه های فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتار درمانی به بیماران، یكی از فعالترین فیلدهای آموزشی دانشجویان این دانشكده می باشد. در سال 1387 و پس از برگزاری اجلاس سران دانشکده های توانبخشی کل کشور در شیراز، دانشکده توانبخشی به دانشکده علوم توانبخشی تغییر نام داد. در همین سال مقطع دکتری رشته فیزیوتراپی و کارشناسی رشته های کاردرمانی و گفتاردرمانی تاسیس گردید و با پذیرش 12 نفر دانشجو در رشته کاردرمانی و 9 نفر در رشته گفتاردرمانی و 2 نفر دکترای فیزیوتراپی، فعالیت خود را گسترش داد. در راستای توسعه دانشکده، همزمان با دانشگاه های علوم پزشکی ایران و دانشگاه علوم پزشکی تهران برای اولین بار در سال 1388، رشته فیزیوتراپی ورزشی در مقطع کارشناسی ارشد راه اندازی گردید. به منظور گسترش فضای آموزشی و کارگاهی مورد نیاز رشته های جدید و همچنین با توجه به افزایش چشمگیر تعداد دانشجویان از سال 1387 علی رغم امکانات محدود، مساحت دانشکده به 4350 متر مربع و زیربنای 5275 متر مربع بسط داده شد و هم اکنون مجهز به 8 كلاس درس و یک سالن آمفی تئاتر با گنجایش 85 نفر، سالنهای عملی-تئوری (الكتروتراپی، تمرین درمانی، هیدروتراپی، مولاژ و آزمایشگاه بیومکانیک)، مركز تحقیقات حركت شناسی (با نام استاد دكتر محمدرضا قوانینی)، مرکز کامپیوتر، کتابخانه (با نام استاد کاظمی) و آزمایشگاه صوت می باشد.

منابع و امكانات آموزشی

- 8 كلاس جهت دانشجویان مقطع كارشناسی به مساحت 68.319 متر مربع
- 1 كلاس برای دانشجویان مقطع تحصیلات تكمیلی به مساحت 44.33 متر مربع
- 1 مرکز كامپیوتر به مساحت 42.24 متر مربع
- 7 کارگاه آموزشی به مساحت 01.394 متر مربع
- 1 آزمایشگاه به مساحت 21.50 متر مربع
- 1 سالن تشریح به مساحت 56.16 متر مربع
- 1 سالن آمفی تئاتر به مساحت 80.94 متر مربع
- تعداد کامپیوترهای موجود در دانشکده 90 عدد می باشد که 15 عدد در مرکز کامپیوتر جهت استفاده دانشجویان در دسترس می باشد. همچنین واحد سمعی- بصری دانشکده مجهز به 9 ویدئو پروژکتور، 5 دستگاه اورهد، 1 دستگاه دوربین عکاسی، 1950 اسلاید آموزشی، 2 دستگاه اپک، 11 پروژکتور اسلاید، 1 دوربین فیلمبرداری و همچنین 71 فیلم آموزشی می باشد.

کتابخانه
كتابخانه این دانشكده با نام استاد دكتر بهروز كاظمی دارای مساحت 53.172 متر مربع مساحت و بالغ بر 7694 جلد كتاب (انگلیسی و فارسی) است. مساحت کنونی کل کتابخانه 205 متر مربع است که شامل سالن مطالعه نیز می باشد. منابع این کتابخانه تا پایان سال 91 شامل 9829 نسخه کتاب، مجله، پایان نامه، لوح فشرده و کتاب الکترونیکی می باشد. این کتابخانه با سیستم بازو مجهز به دوربین های مدار بسته اداره می شود. منابع به دو روش LC و NLM طبقه بندی شده اند و از طریق نرم افزار کتابخانه ای کوها بصورت آنلاین در دسترس می باشند. (ELib.Sums.ac.ir)
دامنه موضوعی منابع و مدارک این کتابخانه بدین شرح می باشد:
1. فیزیوتراپی
2. کاردرمانی
3. گفتاردرمانی
4. فیزیوتراپی ورزشی
5. مدیریت توانبخشی
6. مذهبی
7. کامپیوتر
8. ادبیات داستانی

کلینیک، آزمایشگاه و تجهیزات
این دانشکده دارای یک کلینیک (مجهز به بخشهای مجزای کاردرمانی، گفتاردرمانی و فیزیوتراپی)، سالن تمرین درمانی، سالن الکتروتراپی، سالن اسپیلینت، اتاق مولاژ، مرکز تحقیقات علوم حرکتی و توانبخشی و آزمایشگاه بیومکانیک می باشد.

امكانات ورزشی

این دانشکده در مجاور اداره تربیت بدنی و سالن غدیر واقع گردیده است که البته امکان استفاده از سالنهای مربوطه برای این دانشکده مشابه سایر دانشکده ها بوده  و سالن غدیر جزیی از دانشکده علوم توانبخشی محسوب نمی شود.

موفقیتها و برجستگی های ویژه ملی و بین المللی

- برگزاری بیست و سومین کنگره فیزیوتراپی ایران در سطح ملی برای اولین بار در شهر شیراز در سال 1391
- برگزاری همایش افقهای نوین و همچنین برگزاری دوره های آموزش مداوم گروههای مختلف در سال 1391
- تهیه فیلم و کلیپهای آموزشی جهت پخش از برنامه های شبکه استانی سیمای فارس در سال های 1391، 1392 و 1393